Rohkeasti kansainväliseen kasvuun

Sawosta maailmalle –tapahtuman idea lähti yritysten tarpeista.

Kansainvälistymisvaliokunnassa pohdittiin kuinka alueen pienemmätkin yritykset pystyisivät tarjoamaan tuotteitaan ulkomaiden markkinoille. Pienemmillä yrityksillä ei ole usein yksinään voimavaroja löytää tarvittavia kumppaneita, mutta heidän tuotteensa saattavat täydentää alueen veturiyrityksen palvelutarjontaa. Kauppakamarin ja Savonian yhdessä jalostama idea muuttui hankkeeksi ja Sawosta maailmalle -tapahtuma on yksi sen toimenpiteistä.
Kuopion Kallamarinassa 16.6. järjestettävässä verkostoitumistapahtumassa madalletaan kynnystä lähteä kasvuntielle kansainvälistä kauppaa jo tekevien yritysten kanssa. Kansainvälistymistarinansa saapuvat kertomaan Elcoline, Lignell & Piispanen, Junttan, Betonimestarit, Normet sekä Medfiles.

Yhteistyötä avoimin mielin

‒ Odotamme rentoa ja välitöntä tapahtumaa, jossa sparrataan toinen tosiamme. Tarjoamme mahdollisuuden siihen, että jokaisella osallistujalla olisi kotiin viemisenä ainakin yksi uusi hyödyllinen kontakti tai uusi oivallus, Kuopion alueen kauppakamarin palvelupäällikkö Taina Jutila kuvailee.
Toimivat paikalliset alihankintaketjut ja useiden yritysten tuotteiden markkinoiminen yhdessä ovat esimerkkejä yhteistyön muodoista, joita Sawosta maailmalle –tapahtumassa toivotaan syntyvän.
‒ Normetilla haluamme lähestyä yrityksiä laajemmalla fokuksella ja etsimme tapahtumassa kasvuyrityksiä tukemaan liiketoimintaamme maanalaisessa tunnelirakentamisessa. Olemme avoimia kaikille liiketoimintaamme tukeville ratkaisuehdotuksille sekä laite- ja teknologiamielessä että palveluliiketoiminnan kannalta, Production & Engineering Director Heikki Ojala Normet Oy:stä kertoo.
 
sitaatti
Yksin olemme häviävän pieniä, mutta yhdessä olemmekin jo merkittävä toimija ulkomailla.

Sawosta maailmalle –tapahtumassa keskiöön nostetaan  yritykset. Paras tapa innostaa yritystä kasvuun on toisen yrityksen antamat vinkit ja neuvot.
‒ Kansainvälistyminen kannattaa aloittaa savolaisten kesken verkostoitumalla, sillä monet ovat jo melkoisia kosmopoliitteja laajoine verkostoineen ja kontakteineen ulkomaille. Tämä on huikea hyödyntämätön pääoma. Kontakteja voi jo heti hyödyntää lyöttäytymällä kimppaan, CEO Tuija Keinonen Medifilesista pohtii.
Samaa mieltä on myös hallintojohtaja Sirkku Saarelainen Betonimestareilta.
‒ Yksin olemme häviävän pieniä, mutta yhdessä olemmekin jo merkittävä toimija ulkomailla. Suuret kansainväliset toimijat tarjoavat avaimet käteen -palveluja kehittyvillä alueilla, mutta hyvin harva meistä siihen pystyy. Tämän vuoksi luotettavien kumppaneiden löytäminen on avainasemassa kansainvälistymisessä.

Lopuksi verkostoitumisristeily

Tämänvuotiseen tapahtumaan mahtuu mukaan noin 150 osallistujaa ja kontakteja pääsee syventämään verkostoitumisristeilyllä Kallavedellä. Tulevina vuosina tapahtuman toivotaan laajenevan.
‒ Ehdottomasti tapahtuma pystyisi kasvamaan, miksipä ei koko Itä-Suomea koskevaksi. Kauppakamarin lisäksi tapahtuman mahdollistavilla yhteistyökumppaneilla on halu aktivoida ja tukea kansainvälistä kauppaa hakevia yrityksiä maailmalle laajemmaltakin alueelta. Kauppakamari on kansainvälistymistä hakeville yrityksille luonteva kumppani, koska maailmanlaajuiseen kontaktiverkostoon kuuluu yli 12 000 kauppakamaria. Tarjonnassamme on ulkomaankaupan neuvonnan ja asiakirjojen lisäksi mm. kansainvälisen kaupan tekijöiden toimesta sparrausapua Advisory Board –palvelun kautta, Taina Jutila kertoo.